Trump by ako prezident zneužíval právomoci, tvrdí Obama

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Barack Obama
Americký prezident Barack Obama. Foto: SITA/AP

MIAMI 3. novembra (WebNoviny.sk) – Prezident USA Barack Obama vyhlásil, že republikán Donald Trump bude zneužívať svoje prezidentské právomoci, ak bude v utorok 8. novembra zvolený do Bieleho domu.

Obama takisto povedal, že človek, ktorý si neváži ženy ani ústavu ešte pred zvolením za prezidenta, sa po zvolení do úradu nezmení. Podľa ďalších slov Obamu bude jediným rozdielom, že tento človek bude mať viac právomocí na realizovanie svojich „pokrútených predstáv“, než mal pred nástupom do úradu.

Šéf Bieleho domu sa na Floridskej medzinárodnej univerzite v Miami snažil povzbudiť podporovateľov demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, aby išli voliť. Florida patrí k štátom s voličmi, o ktorých musia kandidáti zvádzať boj, pretože ani jeden z uchádzačov o prezidentský úrad tam nemá výraznú podporu.

Prezident Obama urobil narážku aj na Trumpovu minulosť moderátora televíznej reality šou, keď vyhlásil, že prezidentské voľby nie sú „Survivor“ (Kto prežije) či „Bachelorette“ (Stará dievka hľadá ženícha). Obama zdôraznil, že do volieb ostáva len niekoľko dní, a vyzval Clintonovej priaznivcov, aby nečakali s odovzdaním hlasu na volebný deň 8. novembra. Aj na Floride je totiž možné predčasné hlasovanie, pripomenula tlačová agentúra AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump