Po víťazstve Trumpa záujem Američanov o vysťahovanie stúpol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Austrália - imigrácia
Foto: ilustračné, Thinkstock

WELLINGTON 10. novembra (WebNoviny.sk) – Imigračné úrady na Novom Zélande zaznamenali výrazný nárast počtu Američanov, ktorí sa informujú o možnostiach presídlenia do tejto ostrovnej krajiny. Podobnú situáciu zaznamenali na svojich webových stránkach aj kanadské imigračné úrady. Záujem amerických občanov vysťahovať sa zo svojej vlasti sa prudko zvýšil po víťazstve Donalda Trumpa v utorkových voľbách prezidenta USA.

Fotografia

Novozélandský imigračný úrad (INZ) v noci na štvrtok (SEČ) informoval, že na svojej webovej stránke za uplynulých 24 hodín (od stredy 9.00 h miestneho času) registruje 56.300 návštev, čo je 25-krát viac ako obvykle, keď na ňu zavíta približne 2300 ľudí. Iná webová stránka, New Zealand Now, ktorá obsahuje informácie o možnostiach bývania, zamestnania, štúdia či investovania na Novom Zélande, zaznamenala v rovnakom čase a intervale 70.500 návštev. Doteraz ich denne registrovali pritom len priemerne 1500.

Obrazom: Prezidentské voľby v USA

Zvýšený záujem o informácie o možnostiach vysťahovania sa hlási aj Austrália, kde na webovej stránke news.com.au zaznamenali z USA prudký nárast záujemcov o usadenie sa. Do júna tohto roku novozélandské úrady vydali povolenie na pobyt 1288 americkým občanom. Ďalším 8876 Američanom vydali pracovné víza a 2997 študentské víza.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald Trump