V Paríži zriadili nové prijímacie centrum pre migrantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Francúzi likvidujú ďalší tábor migrantov na severe Paríža
V tábore žilo do 4000 ľudí, väčšina z nich pochádzala zo Sudánu, Afganistanu a Eritrey. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 10. novembra (WebNoviny.sk) – Nové ubytovacie centrum pre migrantov s kapacitami pre približne 400 osôb otvorili vo štvrtok vo francúzskej metropole Paríž. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom informovala agentúra DPA.

Zariadenie bude poskytovať niekoľkodňové ubytovanie výhradne mužom. Podobné centrum určené pre ženy a celé rodiny sa tamojšie úrady chystajú otvoriť v priebehu nasledovných mesiacov na parížskom predmestí Ivry-sur-Seine. Vedenie Paríža uviedlo, že takéto centrá zriaďuje pre to, aby predchádzalo vzniku ďalších „divokých“ utečeneckých táborov.

Agentúra AP pred pár dňami pripomenula, že od vlaňajšieho júna z parížskych ulíc a parkov vysťahovali dovedna vyše 18.000 migrantov, ktorí tam bývali v stanoch a provizórnych prístreškoch. Likvidácia takýchto táborísk sa konala za asistencie polície, pracovníkov sociálnych služieb a dobrovoľníkov.

Naposledy takto francúzske úrady zlikvidovali minulý týždeň provizórne táborisko, ktoré si skupiny migrantov vybudovali v priestore medzi stanicami metra Jaures a Stalingrad na severe Paríža. Žilo tam zhruba 4000 ľudí, väčšina z nich pochádzala zo Sudánu, Afganistanu a Eritrey. Migrantov úrady previezli do pripravených ubytovacích zariadení v oblasti Ile-de-France.

Táto operácia nasledovala po vysťahovaní takmer 7000 ľudí z tábora známeho ako Džungľa, ktorý vznikol na okraji severofrancúzskeho prístavného mesta Calais a stal sa symbolom migračnej krízy v Európe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať