Brusel zmrazil účty podozrivým z teroristických aktivít

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teror v Bruseli: Výbuchy otriasli letiskom a metrom
Letiskom Zaventem v Bruseli v utorok krátko pred 08.00 h SEČ otriasli najmenej dve explózie. Očití svedkovia lokalizovali miesto explózie do odletovej haly, kde sa registrujú cestujúci na medzinárodné lety, najmä do USA. Cestujúcich z letiska evakuovali autobusmi. Brusel, 22. marca 2016. Foto: SITA/AP

BRUSEL 10. novembra (WebNoviny.sk) – Belgické úrady zmrazili účty 15 osobám podozrivých z terorizmu vrátane Belgičana, označovaného za jedného z pravdepodobných organizátorov útokov v Paríži aj v Bruseli. S odvolaním sa tamojšiu vládu o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

Minister spravodlivosti Koen Geens dnes belgickým poslancom povedal, že vláda bude v nasledujúcich mesiacoch a rokoch rozširovať zoznam osôb, na ktoré sa bude vzťahovať takéto opatrenie.

Zmrazenie vkladov Brusel uviedol do praxe prostredníctvom kráľovského dekrétu. V ňom sa uvádza, že 15 osôb vrátane Oussamu Atara, obvineného z organizovania teroristických útokov, je „podozrivých zo spáchania alebo snahy spáchať teroristické činy, či už poskytnutím pomoci alebo priamou účasťou na nich“.

Dekrétom, ktorý vstúpil do platnosti už v stredu, sa zároveň zakazuje tieto osoby či už priamo alebo nepriamo financovať. Belgická bezpečnosť aj súdni predstavitelia ešte v utorok potvrdili, že zmieneného Oussamu Atara vyšetrujú v súvislosti s útokmi v Paríži aj Bruseli, ktoré si vyžiadali dovedna 162 obetí na životoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať