Melanii sa páčila pani O, tweetoval Trump a kritizoval médiá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Novozvolený americký prezident Donald Trump na Twitteri okomentoval návštevu Bieleho domu a pustil sa aj do médií. Foto: SITA/AP, Twitter - koláž WbN

WASHINGTON 11. novembra (WebNoviny.sk) – Budúci prezident USA Donald Trump pripísal médiám vinu na protestoch, ktoré sa proti nemu konajú v mnohých amerických mestách. „Práve sa skončili veľmi úprimné a úspešné prezidentské voľby. A teraz protestujú profesionálni demonštranti, podnecovaní médiami. Veľmi nespravodlivé!“ napísal Trump v noci zo štvrtka na piatok na svojom twitterovom konte.

Just had a very open and successful presidential election. Now professional protesters, incited by the media, are protesting. Very unfair!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11. novembra 2016

Zároveň sa však pochvalne vyjadril o štvrtkovom stretnutí so súčasným prezidentom Barackom Obamom, ktoré bolo podľa neho „naozaj dobré“ a malo „výbornú chémiu“. Slovami „Melanii sa veľmi páčila pani O!“ zasa komentoval stretnutie svojej manželky s prvou dámou Michelle Obamovou, ktoré sa uskutočnilo v rovnaký deň. Ide o prvé Trumpovo vyjadrenie na adresu médií od jeho víťazstva v utorňajších voľbách.

A fantastic day in D.C. Met with President Obama for first time. Really good meeting, great chemistry. Melania liked Mrs. O a lot!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11. novembra 2016

Situácia sa najviac vyhrotila v Portlande v štáte Oregon

Protesty jeho odporcov pritom pokračovali aj túto noc. Hlásené boli okrem iného z Oaklandu, Washingtonu, Los Angeles, Minneapolisu, Baltimoru, Filadelfie, Dallasu, New Yorku, Portlandu a Salt Lake City.

Fotografia

Situácia sa najviac vyhrotila v Portlande v štáte Oregon, kde podľa polície došlo k nepokojom a rozsiahlym prejavom „kriminálneho a nebezpečného správania“. Na policajtov hádzali násilníci rôzne predmety a poškodzovali autá a verejný majetok.

Medzi protestujúcich sa zamiešali členovia anarchistických skupín, ktorí odmietali výzvy pokojne protestujúcich občanov, aby prestali s násilnosťami, uviedla polícia na svojom twitterovom konte @PortlandPolice. V meste došlo najmenej k jednej hromadnej bitke a hlásené boli aj fyzické útoky na vodičov.

Obrazom: Prezidentské voľby v USA

Demonštrácie pokračovali tretiu noc aj v Oaklande

V kalifornskom meste San Jose demonštranti zablokovali dopravu na diaľnici č. 87 a v jej okolí, uviedla televízia NBC Bay Area. Demonštrácie pokračovali tretiu noc aj v Oaklande, kde v stredu boli zranení traja policajti. Demonštranti sa opäť zišli pred mrakodrapom Trump Tower v Chicagu. Zatiaľ čo v stredu ich boli niekoľko tisíc, túto noc sa tam zhromaždilo okolo 50 ľudí, informovala agentúra AP.

Trump vyvolal počas intenzívnej predvolebnej kampane pobúrenie určitej časti nielen americkej verejnosti mnohými kontroverznými výrokmi vrátane navrhovaného zákazu vstupu moslimom do krajiny, označením Mexičanov za sexuálnych násilníkov a zločincov či plánom výstavby protiimigračného múru na mexicko-amerických

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump