Bude múr na hranici USA a Mexika? Trump zmiernil rétoriku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donald Trump
Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 15. novembra (WebNoviny.sk) – Novozvolený americký prezident Donald Trump začína v postoji k prisťahovalectvu veľmi pripomínať prezidenta Baracka Obamu, konštatovala v pondelok agentúra AP.

V prvom interview po zvolení za prezidenta Trump v programe 60 Minutes na televíznej stanici CBS povedal, že sa bude sústreďovať na deportácie prisťahovalcov-zločincov, a nie každého prisťahovalca žijúceho v USA ilegálne. Trump dodal, že terčom okamžitej deportácie môžu byť dva až tri milióny prisťahovalcov. Tento údaj však Trump zrejme zveličil, napísala AP.

Obrazom: Prezidentské voľby v USA

Na otázku, ako to bude s „veľkým krásnym múrom“ na mexickej hranici, Trump odpovedal, že možno bude ochotný zmieriť sa s plotom na niekoľkých úsekoch hranice dlhej približne 3220 kilometrov.

Fotografia

Mäkší Trumpov postoj je v ostrom protiklade k jeho rétorike počas predvolebnej prezidentskej kampane. Ako kandidát na amerického prezidenta vyzýval Trump každého, kto žije v USA nelegálne, aby sa vrátil do svojej vlasti, a Mexiko vyzýval, aby zaplatilo miliardy dolárov v rámci nákladov na hraničný múr.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump