Polícia identifikovala obeť streľby na letisku v Oklahome

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Zásah polície po streľbe na Will Rogers World Airport v Oklahome. Foto: KWTV via AP

OKLAHOMA CITY 15. novembra (WebNoviny.sk) – Obeťou streľby, ku ktorej došlo v utorok na parkovisku najväčšieho letiska v meste Oklahoma City v rovnomennom americkom štáte je zamestnanec leteckej spoločnosti Southwest Airlines. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície o tom v stredu informovala agentúra AP.

Páchateľa objavili mŕtveho

Polícia zároveň už odhalila pravdepodobného útočníka, ktorého objavila mŕtveho vo vozidle typu pick-up zaparkovanom v garáži na letisku. Podľa šéfa mestskej polície v Oklahoma City Paca Balderramu všetko nasvedčuje tomu, že domnelý páchateľ podľahol strelným zraneniam, ktoré si aj sám spôsobil. Polícia sa domnieva, že jeho útok na zamestnanca aerolínii bol vopred plánovaným činom. Páchateľovu identitu doposiaľ nezverejnili.

Polícia na niekoľko hodín pozastavila všetky lety a celý, rozľahlý komplex letiska Will Rogers World Airport uzatvorila, pričom pátrala po útočníkovi. Obeť streľby identifikovala ako 52-ročného Michaela Winchestera, zamestnaného v Southwest Airlines. Správu o jeho úmrtí potvrdili aj samotné aerolínie. Balderrama uviedol, že Winchestera postrelili počas výkonu služby. Zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice.

Hlásenie o druhej obeti sa nepotvrdilo

Na uzatvorenom letisku uviazli na dlhý čas stovky ľudí. Polícia ich začala pomaly vypúšťať až po vyše troch hodinách, pričom im kontrolovala doklady aj vozidlá. Polícia bezprostredne po incidente dostala hlásenie o možnej druhej obeti, to sa však ani po niekoľkých hodinách prehľadávania komplexu nepotvrdilo, uviedla AP.

Letisko Will Rogers World Airport uzatvorili letiskové úrady v utorok okolo 13.00 h miestneho času, pričom odkláňali všetky prichádzajúce lety a tým, ktoré boli pripravené na odlet v ňom zabránili. Letisko, ktoré denne odbaví 7000 až 8000 cestujúcich, podľa slov jeho hovorkyne Karen Carneyovej obnovilo svoju prevádzku v utorok asi o 18.30 h miestneho času (v stredu 1.30 SEČ).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia