Muž sa podpálil v pobočke banky, zranil desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: ilustračné, Thinkstock

MELBOURNE 18. novembra (WebNoviny.sk) – Nemocnice v oblasti austrálskeho druhého najväčšieho mesta Melbourne prijali v piatok celkovo 27 ľudí po udalosti v jednej z miestnych bankových pobočiek, kde sa z nejasného dôvodu podpálil 21-ročný muž. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Vznietenie sprevádzané explóziou spôsobilo vážne popáleniny nielen samotnému mužovi, ale aj piatim osobám stojacim v jeho blízkosti. Ďalších 21 ľudí vrátane detí a seniorov previezli do nemocníc pre ťažkosti s dýchaním.

Motív incidentu v pobočke Commonwealth Bank of Australia na melbournskom juhovýchodnom predmestí Springvale sa podľa vyjadrenia policajnej inšpektorky Jacqui Poidovej zatiaľ nepodarilo zistiť, pričom nie je vylúčený ani extrémizmus.

Podľa polície je dvadsaťjedenročný muž, ktorý sa podpálil pomocou nešpecifikovaného „katalyzátora v nádobe“, obyvateľom Springvale. Polícia ho identifikovala ako žiadateľa o azyl z Mjanmarska. Podľa Pamely Currovej, ktorá donedávna pracovala v mimovládnom Centre pre žiadateľov o azyl neďaleko Melbourne, sa muž dostal do Austrálie na člne v roku 2013 bez akýchkoľvek rodinných príslušníkov a čakal na udelenie utečeneckého víza.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia