Iracké sily narazili v bitke o Mósul na odpor nepriateľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bitka o Mósul
Foto: SITA/AP

MÓSUL 19. novembra (WebNoviny.sk) – Iracká armáda čelí vo východnej časti Mósulu tuhému odporu militantov z teroristickej organizácie Islamský štát (IS), informoval o tom v sobotu veliteľ irackých špeciálnych síl Sámí Arídí.

Generálmajor Arídí podľa agentúry AP uviedol, že po piatkovom úplnom oslobodení štvrte Tahrír sa jeho jednotky v sobotu ráno presúvali do susedných štvrtí Muharabín a Ulama. Narazili však na prudký odpor militantov, ktorí spustili paľbu aj z granátometov a mínometov.

Irackí vojaci sa k Mósulu sťahujú z viacerých smerov. Elitné jednotky irackej armády tvoria ich predvoj a mali sa dostať hlbšie do vnútra mesta, narážajú však na odpor nepriateľa a stále bojujú na predmestiach na východe Mósulu. Bitka o Mósul sa začala 17. októbra.

Na pozície IS v okolí Mósulu útočia príslušníci irackej armády, polovojenských kurdských jednotiek péšmarga, sunnitských kmeňových jednotiek a Bagdadom schválených šiitských milícií. Zo vzduchu ich podporuje medzinárodná koalícia vedená Spojenými štátmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát