Ja a Trump si želáme normalizáciu vzťahov, potvrdil Putin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimir Putin
Peruánsky prezident Pedro Kuczynski víta Vladimira Putina na summite Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC). Lima, 20. november 2016. Foto: SITA/AP

LIMA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu v Peru vyhlásil, že on a novozvolený americký prezident Donald Trump majú spoločný záujem o normalizáciu vzťahov medzi USA a Ruskom.

Fotografia

Putin na tlačovej konferencii v peruánskej metropole Lima po summite Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) uviedol, že Trump „potvrdil svoj záujem o normalizáciu vzťahov s Ruskom“ v ich nedávnom telefonáte. „A ja som, prirodzene, potvrdil to isté,“ dodal Putin, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

Putin tiež v Lime vyhlásil, že vo väčšine krajín je veľký rozdiel medzi „predvolebnou rétorikou a skutočnou politikou“, a tak si treba počkať, ako dobre sa bude vyvíjať situácia a aký úspešný bude Trump v riešení problémov vo svojej krajine.

Putin sa takisto vyjadril k svojmu krátkemu rozhovoru s prezidentom Barackom Obamom, ktorý absolvoval v nedeľu už skôr. Podľa Putina obaja lídri uznali, že dialóg medzi USA a Ruskom „je náročný“. Ruský prezident povedal, že bude rád, ak Obama zavíta do Ruska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald TrumpVladimir Putin