Muž ťahal expriateľku za autom, spôsobil jej ťažké zranenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: Sebastian Willnow/dpa via AP

BERLÍN 22. novembra (WebNoviny.sk) – Muž, ktorý v nedeľu ťahal svoju bývalú priateľku ulicami severonemeckého mesta Hameln za autom na povraze omotanom okolo jej krku, sa nachádza vo väzbe pre podozrenie z pokusu o vraždu a z ťažkého ublíženia na zdraví. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na nemeckú prokuratúru.

Vyšetrovatelia stále zisťujú motív činu 38-ročného muža, ktorý sa sám v nedeľu večer 20. novembra prihlásil na policajnej stanici v Hamelne v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko. Muž sa prišiel priznať po tom, čo 28-ročnú ženu nechal na kraji cesty v ohrození života. Dvojročné dieťa páru – syna, ktorý sa v čase incidentu nachádzal priamo vo vozidle – zverili do starostlivosti príslušných úradov.

Podľa rozhlasovej stanice Deutsche Welle majú páchateľ i jeho obeť nemecké občianstvo a kurdský pôvod. Miestne noviny Deister- und Weserzeitung napísali, že obeť mala aj bodné zranenia, ktoré utrpela ešte predtým, ako jej páchateľ omotal povraz okolo krku. Hovorca polície Jens Peterson v pondelok uviedol, že žena je vo vážnom zdravotnom stave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia