Nórska polícia zatýkala, odhalila veľkú sieť pedofilov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putá
Foto: ilustračné, Thinkstock

OSLO 22. novembra (WebNoviny.sk) – Nórska polícia sa v utorok vyjadrila, že očakáva ďalšie zatýkanie v súvislosti s vyšetrovaním 51 mužov, ktorých spája so zrejme najväčšou odhalenou sieťou pedofilov v dejinách krajiny.

Podozriví, medzi ktorými sú právnici, študenti i podnikatelia, si vymieňali fotografie a videozáznamy, vrátane priamych kamerových prenosov zo zneužívania. V niektorých prípadoch ukazovali zneužitie detí, citovala políciu tlačová agentúra DPA.

Polícia v meste Bergen na západnom pobreží krajiny v nedeľu informovala o zatknutí 21 podozrivých a o usvedčení troch obvinených. Vyšetrovanie pokračuje v ďalších častiach krajiny. V utorok zatkla v najsevernejšej časti krajiny, Finnmarku, jedného šesťdesiatnika.

Šéfka vyšetrovania Hilde Reikrasová povedala nórskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti NRK, že vypátrali celkove 5000 užívateľských účtov. Prípad bol podľa jej slov „prekvapivo rozsiahly“.

Vyšetrovanie sa začalo v januári, keď polícia objavila podozrivú internetovú komunikáciu na počítači 22-ročného muža, ktorého vlani zatkla pre sexuálny styk so 14-ročným dievčaťom. Internetové chaty viedli do skrytej časti webu, ktorá sa v normálnych vyhľadávačoch neobjavuje a ktorej užívatelia sú anonymní. Celý prípad dostal označenie Tmavá izba.

V jednej z internetových diskusií, ktoré vyšetrovatelia zdokumentovali, hovorili dvaja muži o únose mladého dievčaťa. Ďalší podozriví ich požiadali o priame prenosy (live feeds) z jej zneužitia. Údajne boli zneužité deti v Nórsku a na Filipínach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať