Americký nálet usmrtil dôležitého člena al-Káidy v Sýrii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bezpilotné lietadlo
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

WASHINGTON 23. novembra (WebNoviny.sk) – Pri leteckom útoku armády Spojených štátov v Sýrii bol usmrtený jeden z vyššie postavených členov teroristickej siete al-Káida s kontaktmi na militantné hnutia po celom Blízkom východe. V utorok o tom informovalo americké ministerstvo obrany.

Hovorca Pentagonu Peter Cook identifikoval tohto muža ako Egypťana používajúceho meno abú Afghán Masrí. Cook ho doslova označil za vysokopostaveného vodcu al-Káidy v Sýrii. Usmrtený muž podľa neho vstúpil do tejto organizácie pred niekoľkými rokmi v Afganistane. Spolupracoval tiež na útokoch, ktorých cieľom boli koaličné sily a jednotky Spojených štátov v Afganistane.

Americká armáda uskutočnila predmetný útok 18. novembra bezposádkovým lietadlom, spresnil Cook. Agentúra AP doplnila, že ide o najnovší zo série podobných náletov zameraných na zničenie veliteľov a vodcov al-Káidy. „Toto je niekto, kto pomáhal organizovať aktivity al-Káidy a priamo pracoval pre najvyšších vodcov,“ uviedol Cook s tým, že Pentagon ho sledoval už dlhšie obdobie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Al-Kájda