Francúzsky týždenník Charlie Hebdo bude vychádzať v nemčine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku
Posledné vydanie satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorého predaj sa spustil už aj na Slovensku. Bratislava, 16. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

PARÍŽ 24. novembra (WebNoviny.sk) – Francúzsky týždenník Charlie Hebdo začne od budúceho štvrtka vychádzať aj v nemčine. Oznámilo to vedenie tohto satirického časopisu, ktorého parížska redakcia sa vlani v januári stala terčom krvavých útokov.

Kontroverzne vnímaný týždenník mal po útokoch islamistov, ktoré si vyžiadali životy 12 ľudí – prevažne členov či spolupracovníkov redakcie, mimo Francúzska najlepšie prijatie práve v Nemecku, uviedla agentúra AP.

Nemecká 16-stranová verzia časopisu bude od 1. decembra dostupná na celom území Nemecka za cenu štyri eurá. Vychádzať bude v náklade 200.000 kusov a jej obsahom budú najmä preklady materiálov zverejnených už vo francúzskej verzii, miesto si tu však nájdu aj exkluzívne príspevky.

Nemeckej verzii týždenníka bude z Paríža šéfovať Minka Schneiderová, uviedla s odvolaním sa na francúzske médiá agentúra DPA. Časopis však bude zamestnávať aj piatich prekladateľov, ktorí budú pracovať z Frankfurtu nad Mohanom. Charlie Hebdo zároveň dúfa, že sa mu časom podarí spolupracovať aj s nemeckými karikaturistami.

Dvojica islamských extrémistov vtrhla 7. januára 2015 do redakcie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži. V jej priestoroch zabila 11 ľudí a na ulici pred sídlom redakcie usmrtila jedného policajta. Nasledovali útoky na políciu na parížskej ulici a na civilistov v supermarkete s kóšer potravinami. Pri dvojdňovom krviprelievaní v oblasti Paríža prišlo o život celkovo 17 ľudí, z toho traja policajti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Charlie Hebdo