Putin: Dobré vzťahy Ruska s Trumpom sú kľúčové pre celý svet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: SITA/AP

MOSKVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že dúfa v urovnanie vzťahov svojej krajiny a Spojených štátov po tom, ako sa vo Washingtone vymení vláda a šéfom Bieleho domu sa v januári stane novozvolený prezident Donald Trump. Informuje o tom agentúra TASS.

Teraz, keď sa už predvolebná kampaň v USA skončila a nový prezident sa čoskoro nasťahuje do Bieleho domu, dúfame, že nastane šanca pre nastolenie vzťahov kľúčových nielen pre obe naše krajiny, ale aj pre medzinárodnú stabilitu a bezpečnosť,“ uviedol Putin na moskovskom fóre venovanom ruskému diplomatovi Jevgenijovi Primakovovi.

Fotografia

Šéf Kremľa ďalej pripomenul, že rusko-americké vzťahy sa počas uplynulých niekoľkých rokov značne zhoršili. „Nie je to naša chyba,“ zdôraznil. Podľa vlastných slov sa pri svojom poslednom telefonickom rozhovore s Trumpom zhodli na tom, že „neuspokojivý stav vzťahov Ruska a USA by sa mal určite dať do poriadku„. „Rusko je pripravené vyjsť svojmu partnerovi v ústrety,“ zakončil prvý muž Ruskej federácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald TrumpVladimir Putin