V Pakistane spadlo lietadlo, na palube boli desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo
Foto: Satosh Gautam via AP

ISLAMABAD 7. decembra (WebNoviny.sk) – Haváriu dopravného lietadla, ku ktorej v stredu došlo na severe Pakistanu, neprežil nikto zo 42 cestujúcich a šiestich členov posádky lietadla.

Turbovrtuľový stroj typu ATR-42 zabezpečoval vnútroštátny let národného dopravcu Pakistan International Airlines (PIA) medzi mestami Čitrál a Islamabad. Miesto havárie sa nachádza v hornatej oblasti neďaleko mesta Chavíliján na území provincie Chajbar Paštúnchvá. „Všetky telá sú spálené na nepoznanie. Trosky sú rozptýlené,“ povedal oblastný predstaviteľ Tádž Muhammad Chán, ktorého citovala agentúra Reuters. Doplnil, že podľa vyjadrení svedkov lietadlo pred nárazom do terénu horelo. Prevádzkovateľ stroja predtým informoval, že posádka počas letu stratila kontakt s dispečermi.

Zábery zverejnené pakistanskými televíznymi kanálmi a v sociálnych médiách zobrazujú pás horiacich trosiek na horskej stráni.

Medzi obeťami sú najmenej dvaja občania Rakúska a jeden Číňan. Rakúšania sú zamestnancami firmy Andritz so sídlom v Graz, resp. dcérskej firmy Andritz Hydro sídliacej vo Viedni. V Pakistane boli kvôli projektu vodnej elektrárne, uviedla agentúra APA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia