Na trhovisku v Maiduguri sa odpálili dve dievčatá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boko Haram
Foto: SITA/AP

MAIDUGURI 11. decembra (WebNoviny.sk) – Séria výbuchov na trhovisku v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie si vyžiadalo najmenej jednu obeť a 18 zranených.

Podľa miestnych médií sa trhovisko stalo terčom útoku dvoch samovražedných atentátnikov – muža a ženy. Predstaviteľ miestnej domobrany však informoval, že výbuchy spôsobili dve dievčatá vo veku sedem-osem rokov. Najprv výbušninu aktivovalo prvé a keď sa pri ňom zbehli trhovníci, nálož na svojom tele odpálilo aj druhé dievča.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale má všetky znaky atentátov páchaných aktivistami islamistického hnutia Boko Haram, ktoré vzniklo práve v Maiduguri.

Tento nový vývoj v Nigérii, keď v Maiduguri v poslednom čase došlo k viacerým islamistickým samovražedným atentátom a v priľahlej oblasti aj k útokom na viacero objektov vládnej armády, vyvoláva pochybnosti o pravdivosti tvrdení predstaviteľov vlády a armády, že sedem rokov trvajúce povstanie skupiny Boko Haram je takmer úplne potlačené. AP pred časom upozornila, že povstalci, naopak, svoje bojové operácie zintenzívnili a sú mobilnejší, čo súvisí aj so záverom obdobia dažďov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia