Trump rozhodol, kto prevezme jeho podnikateľské aktivity

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Novozvolený americký prezident Donald Trump. Foto: SITA/AP

NEW YORK 13. decembra (WebNoviny.sk) – Vlastné podnikateľské aktivity chce novozvolený americký prezident Donald Trump previesť ešte pred nástupom do funkcie na svoje deti. „Aj keď mi to zákon neukladá, vzdám sa svojich podnikateľských aktivít pred 20. januárom, aby som sa mohol plne sústrediť na prezidentskú funkciu,“ napísal Trump na Twitteri.

Starostlivosť o firmy chce newyorský miliardár zveriť svojím synom Donaldovi Jr. a Ericovi a manažérom. „Počas môjho funkčného obdobia/období nebudú uzatvorené žiadne nové obchody,“ uviedol ďalej Trump.

Jeho hovorkyňa Hope Hicksová krátko predtým oznámila, že tlačová konferencia, na ktorej sa chcel Trump v prítomnosti rodiny vyjadriť k budúcnosti svojich podnikateľských aktivít, bola presunutá z 15. decembra na január. Viaceré popredné americké médiá citovali nemenované zdroje z jeho tímu, podľa ktorých sú dôvodmi odkladu sústredenie sa na zostavovanie budúcej vlády a zložitosť plánu na zmenu riadenia gigantu, akým je konglomerát Trump Organization.

Fotografia

Trump k tomu na Twitteri poznamenal, že „v blízkej budúcnosti“ vystúpi na tlačovej konferencii, ktorej témou bude jeho podnikanie, nominácie do jeho administratívy „a všetky ostatné témy, ktoré sú predmetom záujmu“.

Newyorský realitný magnát má rozbehnuté podnikateľské aktivity v USA i po celom svete. Po nástupe do prezidentskej funkcie by preto mohol čeliť potenciálnym konfliktom záujmov, keďže Trump Organization združuje 515 firiem. Už 30. novembra Trump na Twitteri oznámil, že sa počas svojho úradovania v Bielom dome úplne vzdá svojich podnikateľských aktivít.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump