Stojedenročný pedofil sa dočkal trestu za zneužívanie detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Súdy
Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 16. decembra (WebNoviny.sk) – Stojedenročného pedofila v piatok súd v Birminghame uznal vinným zo spáchania 21 sexuálnych trestných činov na deťoch, ktorých sa dopustil vo svojich mladších rokoch.

Muž sa tak stal jedným z najstarších odsúdených v britskom súdnictve.Výšku trestu by mal súd zverejniť v pondelok. Ralpha Clarka však varoval, že vzhľadom na jeho vek je nepravdepodobné, že by sa niekedy dostal z väzenia na slobodu. Porota ho v piatok uznala vinným zo sexuálneho zneužitia a znásilnenia dvoch sestier v 70. a na začiatku 80. rokov, čo on poprel a obvinil ženy, že sú veľké klamárky.

Bývalý vodič nákladiaku bol tiež odsúdený za sexuálne zneužitie chlapca, brata oboch sestier, ku ktorému sa počas procesu pred birminghamským korunným súdom priznal.Jeho obete mali v čase zneužitia od štyroch do 13 rokov, dnes sú to štyridsiatnici. Polícii ho nahlásili, keď ho spoznali na Facebooku, kde sa písalo, že oslavuje 100. narodeniny.

Detektívka Emma Fennonová povedala, že Clarke „deti znásilňoval počas dlhšieho obdobia“. Súd s takým starcom je podľa nej odôvodnený – treba si uvedomiť, že mužove obete majú za sebou desiatky rokov utrpenia, ktoré prežili počas znásilnenia a po ňom.

Sudca Richard Bond v piatok na pojednávaní povedal, že zvažuje rozsudok v trvaní viac ako desať rokov, informovala tlačová agentúra Press Association. „V skutočnosti je taký starý, že by ma udivilo, ak by bol niekedy prepustený,“ uviedol. Rozsudok treba starostlivo zvážiť, keďže ide o výnimočného obvineného, zdôraznil sudca s tým, že slovo „výnimočný“ používa „iba v súvislosti s jeho vekom“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať