Babiš: Za útok v Berlíne môže migračná politika Merkelovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Angela Merkelová
Foto: SITA, Facebook - koláž WbN

PRAHA 21. decembra (WebNoviny.sk) – Za pondelkový útok na berlínskych vianočných trhoch môže podľa českého vicepremiéra a ministra financií Andreja Babiša migračná politika nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Babiš to napísal na svojej facebookovej stránke.

„Za ten otrasný čin v Berlíne bohužiaľ môže migračná politika nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. To ona dovolila, aby sa migranti dostávali do Nemecka a celej Európy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladov, a teda bez znalosti, kto skutočne sú,“ napísal podľa spravodajského servera Novinky.cz Babiš.

Minister spomenul, že ide už o niekoľký útok na „Nemcov v ich krajine“. Riešením je podľa neho mier v Sýrii a návrat migrantov do ich domovov. „V Európe nie je pre nich miesto. Musia počkať v utečeneckých táboroch v Turecku. Migráciu z Afriky zastaviť v Líbyi a dohovoriť pre štáty, z ktorých utekajú, finančnú pomoc, aby neodchádzali zo svojich domovov,“ uviedol Babiš.

Obrazom: Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy

V pondelok vošiel na vianočné trhy v berlínskej štvrti Charlottenburg kamión, podľa vyšetrovateľov pravdepodobne úmyselne, pričom jeho vodič usmrtil 12 ľudí a ďalších 48 osôb zranil. V kabíne vozidla sa po útoku našlo telo poľského občana – pravdepodobne pôvodného vodiča kamiónu, ktorého páchateľ zavraždil.

Za volantom kamióna mal počas útoku sedieť muž pochádzajúci z Pakistanu, ktorého polícia zadržala. Zadržaného neskôr identifikovali ako 23-ročného Pakistanca Navida B., ten však účasť na útoku od začiatku popieral a polícia ho napokon pre nedostatok dôkazov prepustila.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej BabišAngela Merkelová