Vodič kamióna sa snažil zabrániť útoku na trhoch v Berlíne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy
Na preplnené vianočné trhy v Berlíne sa v pondelok večer vrútil neosvetlený kamión. K útoku došlo okolo 20.00 h SEČ neďaleko Pamätného kostola cisára Wilhelma na námestí Breitscheidplatz v štvrti Charlottenburg. Vodič kamióna s poľskými evidenčnými číslami najprv vyšiel od rohu ulíc Kantstrasse a Budapester Strasse na chodník, potom si to namieril k vianočným trhom, kde zdemoloval niekoľko stánkov, a následne sa vrátil na Budapester Strasse, kde zostal stáť. Berlín, 19. december 2016. Foto: Michael Kappeler/dpa via AP

BERLÍN 21. decembra (WebNoviny.sk) – Poľský kamionista, ktorého vozidlo bolo použité pri pondelňajšom útoku v Berlíne, bol v čase tejto udalosti ešte nažive. Vyplýva to z výsledkov pitvy Poliaka identifikovaného ako 37-ročný Lukasz U., ktorého našli po náraze kamióna do areálu vianočných trhov mŕtveho na sedadle spolujazdca.

K útoku kamiónom v berlínskej štvrti Charlottenburg, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 48 zranených, sa prihlásila v utorok teroristická organizácia Islamský štát (IS). Nemecká Spolková prokuratúra medzitým oznámila, že 23-ročného Pakistanca, zadržaného krátko po udalosti ako podozrivého zo spáchania teroristického činu, prepustili na slobodu, keďže doterajšie výsledky vyšetrovania nepotvrdili jeho prítomnosť v kabíne vozidla.

Obrazom: Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy

Podľa najnovších zistení, ktoré prinieslo v noci z utorka na stredu internetové vydanie denníka Bild, bol poľský vodič nažive až do chvíle, keď zatiaľ neznámy terorista nasmeroval kamión medzi návštevníkov vianočných trhov na námestí Breitscheidplatz.

Nemenovaný vyšetrovateľ, ktorého Bild citoval, je presvedčený, že v kabíne došlo k súboju, pričom útočník bodol Poliaka viackrát nožom, pretože sa snažil zasiahnuť do riadenia, aby zachránil životy ľudí. Po tom, ako vozidlo zostalo stáť medzi stánkami, páchateľ kamionistu zastrelil a ušiel.

Nemecká rozhlasová stanica RBB medzitým informovala, že poľská polícia začala vyšetrovať usmrtenie Lukasza U. ako prípad vraždy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať