Američania rozšírili ekonomické sankcie voči Rusku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, thinkstock

WASHINGTON 21. decembra (WebNoviny.sk) – Vláda Spojených štátov oznámila v utorok rozšírenie ekonomických sankcií voči Rusku, ktoré sa majú vzťahovať na ďalších osem subjektov a siedmich jednotlivcov spájaných s anektovaním ukrajinského polostrova Krym. Podľa vyhlásenia ministerstva financií je cieľom Washingtonu „udržiavať nátlak na Rusko“ tak, aby „platilo za svoju okupáciu“.

Mená šiestich osôb doplnili USA na svoju čiernu listinu v súvislosti s podporovaním banky Rossija, ktorá čelí americkým sankciám už od roku 2014. Siedma osoba je podľa USA napojená na spoločnosť budujúcu vojenskú základňu blízko rusko-ukrajinskej hranice.

Medzi postihovanými subjektmi sú firma Institut Strojprojekt, ktorá sa podieľa na výstavbe diaľnic, štátny podnik Krymská železnica a spoločnosť prevádzkujúca krymské prístavy. Rusko anektovalo Krym v roku 2014 v reakcii na zosadenie ukrajinského proruského prezidenta Viktora Janukovyča, ktoré bolo výsledkom masových demonštrácií za užšie vzťahy Kyjeva so Západom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia