Grécki anarchisti údajne kontaminovali chlórom potraviny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, SITA/AP

ATÉNY 21. decembra (WebNoviny.sk) – Viacero nealkoholických nápojov a potravín vyrábaných nadnárodnými spoločnosťami museli stiahnuť z predaja v širšom okolí Atén kvôli skupine gréckych anarchistov, ktorí do potravín údajne vstrekovali chlór a kyselinu chlorovodíkovú. Oznámil to grécky úrad dohliadajúci na bezpečnosť potravín (EFET).

Medzi preventívne stiahnutými produktmi sú napríklad aj niektoré z menších fliaš Coca-Coly Light či Nestea od firmy Nestlé, ďalej tiež viaceré omáčky od spoločnosti Unilever a mlieko od spoločnosti Delta, spresnil EFET.

Skupina gréckych anarchistov vystupujúca pod názvom Green Nemesis zverejnila ešte v pondelok na internete hrozbu, v ktorej tvrdila, že zamýšľa spôsobiť veľkú finančnú útratu nadnárodným spoločnostiam.

Príspevok obsahoval podrobnosti ohľadne metódy, ktorú skupina údajne použila na znehodnotenie potravín. Priložené k nemu boli tiež viaceré fotografie znázorňujúce fľaštičky s kyselinou a tiež to, ako sa výrobky kontaminujú pomocou injekčných striekačiek.

Grécka polícia prípad vyšetruje, na jeho objasňovaní sa podieľa aj protiteroristické oddelenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia