Zadržali mužov, ktorí mali kontakt s útočníkom z Berlína

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy
Na preplnené vianočné trhy v Berlíne sa v pondelok večer vrútil neosvetlený kamión. K útoku došlo okolo 20.00 h SEČ neďaleko Pamätného kostola cisára Wilhelma na námestí Breitscheidplatz v štvrti Charlottenburg. Vodič kamióna s poľskými evidenčnými číslami najprv vyšiel od rohu ulíc Kantstrasse a Budapester Strasse na chodník, potom si to namieril k vianočným trhom, kde zdemoloval niekoľko stánkov, a následne sa vrátil na Budapester Strasse, kde zostal stáť. Berlín, 19. december 2016. Foto: SITA, bka.de - koláž WbN

TUNIS 24. decembra (WebNoviny.sk) – Tuniské bezpečnostné sily zadržali troch mužov, ktorí mali byť v kontakte s predpokladaným páchateľom teroristického útoku v Berlíne z 19. decembra Anisom Amrim, ktorého po intenzívnom medzinárodnom pátraní zlikvidovala talianska policajná patrola v noci zo štvrtka na piatok po tom, čo oslovený Tunisan začal namiesto predloženia osobných dokumentov strieľať na mužov zákona.

Zadržaní majú podľa ministerstva 18 až 27 rokov, pričom jeden z nich je synovcom pravdepodobného útočníka kamiónom z Berlína z 19. decembra Anisa Amriho. Práve tento mladík sa priznal, že bol s Amrim opakovane v kontakte prostredníctvom kódovanej komunikácie cez web. Jeho strýko si vraj želal, aby prisahal vernosť tzv. Islamskému štátu (IS) a posielal mu peniaze.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať