Našli čiernu skrinku z havarovaného ruského lietadla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Čierne more
V Čiernom mori pokračuje pátranie častiach lietadla a obetiach havárie lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154. Foto: SITA/AP

MOSKVA 27. decembra (WebNoviny.sk) – Pátracie tímy v utorok našli záznamník letových údajov z ruského lietadla Tu-154, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo do Čierneho mora. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany, ktoré tiež uviedlo, že nie je nie je závažne poškodený.

Záznamník letových údajov – jednu z dvoch čiernych skriniek – vyzdvihli ruskí potápači z morského dna v utorok ráno a letecky ju prepravili do laboratória ministerstva obrany, kde ju podrobia analýze. Predtým, ako z nej začnú získavať údaje, ju však budú musieť umyť v destilovanej vode.

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154, na ktorého palube bolo 92 ľudí, smerovalo v nedeľu na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora. Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať