Manželia týrali deti, držali ich doma ako zvieratá v klietke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Týranie detí
Foto: ilustračné, Thinkstock

HALIFAX 28. decembra (WebNoviny.sk) – Polícia a pracovníci sociálneho úradu v meste Halifax v americkom štáte Pensylvánia v utorok oznámili, že tri vychudnuté malé deti boli zamkýnané každú noc do izby bez vykurovania a iba s malou porciou jedla. Boli ako „zvieratá v klietke“ a dvom z nich hrozila smrť v dôsledku týrania a zanedbávania starostlivosti.

Brandi Weyantová pripísala vinu za toto týranie manželovi

Manželov Joshuu a Brandi Weyantovcov obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví, nezákonného väznenia a z ďalších súvisiacich trestných činov. Nachádzajú sa vo väzbe v okrese Dauphin s možnosťou prepustenia na kauciu vo výške milión dolárov pre každého.

Webová stránka Pennlive.com informovala, že lekár, ktorý deti po privezení do nemocnice v polovici decembra vyšetril, povedal, že dve z nich delilo od smrti len niekoľko dní. Vyšetrovatelia podozrievajú manželov, že deťom prestali dávať stravu v septembri a odvtedy sa o ne nestarali.

Brandi Weyantová počas vypočúvania pripísala vinu za toto týranie manželovi. Joshua Weyant poprel, že deti týral, ale dodal, že nechcel, aby sa „prejedali“.

Šesťročný chlapec vážil iba 12,2 kilogramu

Deti povedali úradom, že ich zamkýnali v detskej izbe vždy v noci. Búchali na stenu, aby ich pustili na toaletu, ale keď nikto neprišiel, uľavili si v izbe.

Keď sa tam úrady objavili, deti – šesťročný chlapec a dve dievčatá vo veku štyri a päť rokov – boli veľmi vychudnuté, kožu mali pokrytú stvrdnutými chlpmi podobnými zvieracej srsti, špinou, stolicou a močom. „Šíril sa z nich silný zápach ako zo zvierat v klietke,“ uvádzalo sa v policajnej správe. Na všetkých našli stopy po fyzickom týraní.

Podľa súdnych dokumentov šesťročný chlapec vážil iba 12,2 kilogramu a päťročné dievča 10,4 kilogramu, pričom malo taký nedostatok brušného tuku, že hrozil kolaps vnútorných orgánov.

Lekár v nemocnici uviedol, že keby deti nedostali lekársku pomoc, pravdepodobne by dve staršie do niekoľkých dní či týždňov zomreli následkom domáceho týrania a zlého zaobchádzania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať