Video: Rekonštrukcia pádu lietadla s Alexandrovcami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alexandrovci
Foto: reprofoto YouTube / Политикус

MOSKVA 29. decembra (WebNoviny.sk) – Ruská televíza zverejnila animovanú rekonštrukciu pádu lietadla Tu-154, ktoré sa krátko po štarte zo Soči zrútilo do Čierneho mora.

Lietadlo ruského ministerstva obrany s 92 ľuďmi na palube smerovalo na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja. Nehodu nikto neprežil. Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

Video: Rekonštrukcia pádu lietadla s Alexandrovcami

https://www.youtube.com/watch?v=Bv0PHvDpJBI

Analýza čiernych skriniek lnepreukázala, že by na palube došlo pred haváriou k výbuchu. Informovalo o tom vo štvrtok ruské ministerstvo obrany.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že pád mohlo spôsobiť zlyhanie vztlakových klapiek. Letový záznam vyzdvihnutý z lietadla odhalil, že stroj mohol mať problém s mechanizmom kontroly vztlakových klapiek. V dôsledku toho mohla posádka lietadla podhodnotiť vážnosť situácie, citovala agentúra Interfax nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu.

Ruské noviny Komsomoľskaja pravda zverejnili údajné úryvky z hlasového záznamníka lietadla, na ktorom člen posádky v posledných chvíľach letu hovorí: „Dočerta, klapky! Kapitán, padáme.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať