Putin je veľmi inteligentný, vyslúžil si pochvalu od Trumpa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Novozvolený americký prezident Donald Trump. Foto: SITA/AP

SAN FRANCISCO 31. decembra (WebNoviny.sk) – Novozvolený americký prezident Donald Trump v piatok na Twitteri pochválil ruského prezidenta Vladimira Putina za to, že sa zdržal odvety za nové sankcie uvalené vládou Baracka Obama z dôvodu údajného ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb.

Trump na sociálnej sieti vyzdvihol Putina: „Vynikajúci ťah zdržať sa (odvety).“ Trump dodal: „Vždy som vedel, že je veľmi inteligentný!“

Putin v piatok odsúdil nové kolo amerických sankcií proti Rusku, ktorých súčasťou je aj vyhostenie ruských diplomatov z USA. Uviedol však, že Moskva sa nebude mstiť podobným krokom, teda vyhostením amerických diplomatov z Ruska.

Novozvolený šéf Bieleho domu sa vyhýba kritike Putina a spochybnil aj vyhlásenia amerických tajných služieb, že za vlnou hackerských útokov počas americkej prezidentskej kampane stojí Rusko.

Miliardár sa plánuje na budúci týždeň stretnúť s predstaviteľmi amerických tajných služieb, ale povedal, že je už čas na to, aby sa krajina pohla dopredu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpVladimir Putin