Poliak, vyhrážajúci sa bombou v lietadle, vraj načúval Bohu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo
Foto: ilustračné, Thinkstock

PRAHA 31. decembra (WebNoviny.sk) – Poliak, vyhrážajúci sa bombou v lietadle, ktoré v piatok večer núdzovo pristálo na starom letisku v Prahe-Ruzyni, tvrdí, že načúval Bohu. Podozrivý je zo šírenia poplašnej správy a ohrozenia lietadla. V tejto chvíli nachádza v policajnej cele, zatiaľ však nebol obvinený, informovali v sobotu české spravodajské servery.

„Ide o 68-ročného muža poľskej národnosti, ktorý svoje konanie obhajoval počúvaním Boha. Polícia kvalifikovala jeho konanie ako trestný čin šírenia poplašnej správy a ohrozenia vzdušného dopravného prostriedku a takto ho odovzdá aj s návrhom na potrestanie prokurátorovi,“ povedala Českému rozhlasu hovorkyňa cudzineckej polície Kateřina Rendlová.

Boeing 737-800 so 160 cestujúcimi, ktorý letel zo španielskeho letoviska Las Palmas na Kanárskych ostrovoch do Varšavy, pristál v piatok večer na starom ruzynskom letisku. Pilot ohlásil, že má na palube muža, ktorý sa vyhráža bombou. Pasažierov následne z lietadla evakuovali, vypočuli ich policajti a stroj prezrel pyrotechnik. Väčšinu cestujúcich tvorili občania Európskej únie, Česi na palube neboli.

Všetci zvyšní cestujúci v sobotu o 07.25 h odcestovali do Varšavy náhradným spojom poľských aerolínií Enter Air. Lietadlo, v ktorom sa incident odohral, zatiaľ zostalo v Ruzyni. Bezpečnostné pravidlá totiž určujú, že pôvodnú posádku, ktorá teraz musí odpočívať, vystrieda nová. Tá priletela aj odletela náhradným lietadlom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia