Na newyorskom Times Square vítal Nový rok miliónový dav

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na newyorskom Times Square vítal Nový rok miliónový dav
Novoročné oslavy na Times Square v New Yorku. Foto: SITA/AP

NEW YORK 1. januára (WebNoviny.sk) – Miliónový dav privítal v noci nadnes príchod Nového roka na newyorskom námestí Times Square. Bezpečnosť oslavujúcich v New Yorku zaisťovalo celkovo viac ako 7000 policajtov.

Nechýbali protiteroristické komandá

Nechýbali ani členovia špeciálnych protiteroristických kománd a psy cvičené na vyhľadávanie bômb. V okolí Times Square bolo rozmiestnených aj zhruba 65 áut na odvoz odpadu a vyklápacích vozidiel, aby zabránili podobným útokom kamiónmi, k akým došlo v Berlíne alebo Nice.

Účastníkov osláv z radov Newyorčanov i turistov neodradili prísne bezpečnostné opatrenia ani mrazivé počasie. Mnohí z nich prišli na námestie už niekoľko hodín pred polnocou, aby si zaistili dobré miesta.

Hlavnou hviezdou bola Mariah Carey

Priamy prenos zo zábavného programu na Times Square, ktorého hlavnou hviezdou bola speváčka Mariah Carey, ako zvyčajne zaisťovala televízia ABC. Vystúpenie speváčky skomplikovala technická porucha, kvôli ktorej musela nakrátko prerušiť koncert.

Minútu pred polnocou sa začala spúšťať svetoznáma kryštálová guľa vážiaca takmer 500 kilogramov, ktorá symbolicky ohlásila príchod roka 2017. Tento tradičný „rituál“ sa na Times Square v centre Manhattanu organizuje od roku 1907.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mariah Carey