Útočník z Berlína na úteku mal pri sebe hotovosť tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy
Na celom území Nemecka a Schengenu pokračuje intenzívne pátranie po 24-ročnom Tunisanovi Anisovi Amrim, ktorý je podozrivý z teroristického útoku v Berlíne, ktorý si 19. decembra vyžiadal 12 obetí a ďalších najmenej 48 zranených. Foto: SITA/AP, bka.de - koláž WbN

MILÁNO 3. januára (WebNoviny.sk) – Tunisan Anis Amri, ktorému je pripisovaný decembrový útok na vianočný trh v Berlíne, mal v čase usmrtenia policajnou hliadkou na predmestí Milána pri sebe hotovosť v celkovej výške približne 1000 eur. Uviedla to v utorok agentúra ANSA s odvolaním sa na vyjadrenie talianskej protiteroristickej polície.

Podľa vyšetrovateľov mal Amri uvedenú sumu v 20- a 50-eurových bankovkách. Tie mali pochádzať z bankomatu, pričom nie je jasné, či si túto hotovosť vybral sám, alebo to zaňho urobil niekto iný.

Obrazom: Útok v Berlíne, kamión sa vrútil na vianočné trhy

Hľadaný Amri prišiel o život 23. decembra na milánskom predmestí Sesto San Giovanni, kde ho zastrelili policajti niekoľko hodín po tom, ako pricestoval do Talianska vlakom cez Francúzsko. Od začiatku sa uvádzalo, že mal pri sebe niekoľko stoviek eur.

Útok uneseným kamiónom na vianočný trh v berlínskej časti Charlottenburg z 19. decembra si vyžiadal 12 mŕtvych a vyše 50 zranených.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anis Amri