Kongres po Trumpovej kritike ustúpil, úrad pre etiku odolal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
V poradí 45. americkým prezidentom bude republikán Donald Trump. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 3. januára (WebNoviny.sk) – Novozvolený americký prezident Donald Trump v utorok kritizoval rozhodnutie republikánskych členov Snemovne reprezentantov, ktorí sa ešte v pondelok hlasovaním dohodli na oslabení právomocí nezávislého úradu pre etiku.

Tento orgán dohliada na správanie kongresmanov. V súlade s jeho navrhovanou transformáciou by však nad ním väčšiu kontrolu získali práve zákonodarcovia. Pod vlnou kritiky však napokon kongresmani od takéhoto návrhu upustili, informuje s odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaných zákonodarcov spravodajská stanica BBC.

With all that Congress has to work on, do they really have to make the weakening of the Independent Ethics Watchdog, as unfair as it— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. januára 2017

Trump sa na sociálnej sieti Twitter v utorok najprv počudoval nad tým, že kongresmani nemajú na práci iné veci než oslabovať úrad pre etiku. V ďalšom príspevku im odkázal, aby sa sústredili na „reformu daní, zdravotníctva a mnohých ďalších dôležitejších vecí“.

Trump sa za potrebu odstraňovania korupcie vo Washingtone zasadzoval už počas svojej predvolebnej kampane a dnešný príspevok na Twitteri zakončil skratkou DTS – odkazujúcou na jeho predvolebný slogan „drain the swamp“ (vysušte močiar).

……..may be, their number one act and priority. Focus on tax reform, healthcare and so many other things of far greater importance! #DTS— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. januára 2017

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump