Muž spustil paľbu na letisku na Floride, zabil päť ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Streľba na Floride
Starosta mesta oznámil, že za útokom na letisku bol jediný strelec. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 6. januára (WebNoviny.sk) – Päť ľudí prišlo v piatok o život a osem utrpelo zranenia na letisku vo floridskom Fort Lauderdale po tom, ako tam popoludní začal strieľať do ľudí osamelý strelec. Na Twitteri to oznámila kancelária miestneho šerifa s tým, že páchateľa majú vo väzbe.

Polícia dostala telefonické avízo

Stovky ľudí sa nachádzali vonku na letiskovej ploche, keď sa na miesto streľby ponáhľali desiatky policajných áut a sanitiek. Osem zranených previezli do miestnych nemocníc. Polícia dostala telefonické avízo o streľbe v termináli 2, kde si ľudia po prílete vyzdvihujú batožinu, tesne pred 13.00 miestneho času (19.00 SEČ).

Jeden zo svedkov povedal televízii MSNBC, že strelec bol „štíhly muž“ oblečený v tričku Hviezdnych vojen. Vyzeral na dvadsiatnika, nič nepovedal a polícia ho postrelila, keď sa pokúšal znova nabiť, citovala BBC svedka Johna Schlichera. Dodal, že jeho svokra poskytla prvú pomoc niekomu, kto mal strelné poranenie hlavy.

Strelca zneškodnili po necelej minúte

Podľa iného svedka polícia strelca zneškodnila necelú minútu po začatí streľby. „Bolo to absolútne surreálne.“ „Vydesení ľudia zúfalo bežali, aby ich nezasiahla strela. Ľudia o seba zakopávali. Pokúšali sa čo najrýchlejšie ujsť von.“

Federálne orgány dočasne zastavili všetky odlety a prílety smerujúce z a do Fort Lauderdale. Toto mesto je veľké turistické centrum v širšej oblasti Miami, od ktorého je vzdialené iba 50 km. Medzinárodné letisko v Miami oznámilo „sprísnenie bezpečnostných opatrení“.

Novozvolený americký prezident Donald Trump na Twitteri uviedol, že „sleduje strašnú situáciu na Floride“ a hovoril s guvernérom Floridy.

https://www.youtube.com/watch?v=G0fM35Ej0Yg

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump