Čechov netrápia len silné mrazy, dopravu komplikuje aj sneh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Auto, zima
Foto: ilustračné, Thinkstock

PRAHA 8. januára (WebNoviny.sk) – Teploty v noci na nedeľu klesli na niekoľkých miestach Českej republiky opäť veľmi nízko, podľa meteorológov sa však extrémy zo sobotnej noci neopakovali, píše webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Výstraha pred silnými mrazmi platí aj naďalej v troch moravských krajoch. Na horách napadlo až šesť centimetrov nového snehu. Najstudenšia noc bola pravdepodobne v meste Jablunkov v Moravskosliezskom kraji, kde meteorológovia namerali mínus 23,7 stupňa Celzia.

Veľmi nízke teploty boli aj v Zlínskom kraji. Tam, ako aj v krajoch Moravskosliezskom a Olomouckom, stále platí výstraha pred silnými mrazmi, čo znamená teploty pod mínus 12 stupňov Celzia, sumarizuje spravodajský server iDNES.cz údaje poskytnuté Českým hydrometeorologickým ústavom (ČHMÚ).

V noci na nedeľu napadol ďalší sneh predovšetkým na horách v severnej polovici Českej republiky. Sneh ležiaci na cestných komunikáciách však komplikuje dopravu, cestári preto varujú a upozorňujú vodičov, aby jazdili s maximálnou opatrnosťou, konštatuje Mladá fronta DNES.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať