USA sa búria, Trumpovi nedovolia pochovať Sochu slobody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
USA sa búria, Trumpovi nedovolia pochovať Sochu slobody
Američania sú proti postaveniu protiimigračný múru v Mexiku či zakročeniu proti vstupu moslimov do krajiny. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 15. januára (WebNoviny.sk) – Desiatky amerických miest boli v sobotu dejiskami protestov proti rétorike novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho sľubom postaviť na hraniciach s Mexikom protiimigračný múr či zakročiť proti vstupu moslimov do krajiny.

„Nedovolíme Donaldovi Trumpovi pochovať Sochu slobody,“ uviedol demokratický senátor za štát Maryland Chris Van Hollen v príhovore ľuďom, ktorí sa zhromaždili v historickom afroamerickom kostole v centre Washingtonu. Medzi účastníkmi protestu boli ľudia bez povolenia na pobyt v USA a ich príbuzní, zástupcovia miestnych úradov, duchovní a predstavitelia odborov a ženských organizácií. V dave sa objavili transparenty s nápismi v angličtine „Postav sa Trumpovej nenávisti“ či v španielčine „Ty, ja, všetci sme Amerika“.

V Chicagu sa v hale učiteľských odborov zišla asi tisícka ľudí, aby podporili práva imigrantov a navzájom sa povzbudili v boji za práva proti „nepriateľskej Trumpovej administratíve“.

„Nech už sa v najbližších dňoch stane čokoľvek, vieme, že dobro zvíťazí nad zlom a chceme každému jednému z vás povedať, že v tom nie ste sami,“ povedal zhromaždeným miestny pastor Ron Taylor.

Niekoľko stoviek ľudí sa zišlo aj v kultúrnom centre v kalifornskom Los Angeles, pričom niesli transparenty s nápismi „Zostávam tu“, či „Dokážeme to“, odkazujúcim na volebný slogan dosluhujúceho prezidenta Baracka Obamu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump