Česi naháňali diviaka, postrelené zviera vtrhlo do školy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Diviak
Opatrenie bude na Slovensku účinné dňom zverejnenia novely zákona o strelných zbraniach a strelive v Zbierke zákonov SR. Foto: ilustračné, hunt.czechian.net

PRAHA 16. januára (WebNoviny.sk) – V uliciach severočeského mesta Litoměřice sa odohrala naháňačka ako z filmu. Policajti tam prenasledovali postreleného diviaka, ktorého sa napokon podarilo dolapiť až na miestnej základnej škole.

Zviera si prerazilo cestu do školy cez sklenené okno a zneškodnil ho tam až privolaný poľovník. S odvolaním sa na políciu o tom v pondelok informoval spravodajský server Novinky.cz.

Policajtom pomáhali pohyb zvieraťa monitorovať svedkovia, ktorí volali na tiesňovú linku. Postrelený diviak prebehol niekoľkými ulicami až k základnej škole vo východnej časti Litoměříc, ktorej okolie počas incidentu preventívne uzavreli.

Diviaka sa nakoniec podarilo zavrieť do školskej šatne, kde ho zneškodnil poľovník. Udalosť sa zaobišla bez zranení, škody na majetku školy budú vyčíslené až neskôr. Bezprostredne nebolo jasné, kto diviaka pôvodne postrelil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia