Vdovu po strelcovi z gay klubu v Orlande vzali do väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Šialenec zastrelil v gay klube na Floride 50 ľudí
Na mnohých miestach USA sa schádzali stovky ľudí, aby odsúdili útok v Orlande. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 16. januára (WebNoviny.sk) – Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zadržal v pondelok v meste San Francisco vdovu po strelcovi Omarovi Mateenovi, ktorý vlani v júni usmrtil v gay klube v Orlande na Floride 49 ľudí a 53 ďalších zranil.

Noor Zahi Salmanovú vzali v pondelok ráno do vyšetrovacej väzby. Pred súd by mala predstúpiť už v utorok. Obvinená je z viacerých trestných činov vrátane napomáhania a navádzania k činu a tiež z marenia výkonu spravodlivosti, uviedla spravodajská stanica CBS News.

Salmanová sa do San Francisca presťahovala po streľbe v nočnom klube Pulse v Orlande na Floride, kde jej manžela po smrtiacom útoku z 12. júna zneškodnila špeciálna policajná jednotka. Vyšetrovateľom zároveň už dávnejšie povedala, že o zámere svojho manžela vedela a pokúšala sa mu ho vyhovoriť.

Mateen (29) počas útoku telefonoval na núdzovú linku 911 a prisahal vernosť teroristickej skupine Islamský štát (IS). Jeho čin je najhorším masakrom svojho druhu v dejinách USA, pričom FBI ho označil ako za teroristický útok, tak aj za zločin z nenávisti.

Omar Mateen sa narodil v rodine afganských prisťahovalcov v New Yorku. Bol dvakrát ženatý. Noor Zahi Salmanová bola jeho druhou manželkou, s ktorou mal trojročného syna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia