V Thajsku chytili hľadaného Čecha, ktorý vedome šíril HIV

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putá
Foto: ilustračné, Thinkstock

BANGKOK 18. januára (WebNoviny.sk) – Thajská polícia chytila Interpolom hľadaného HIV pozitívneho Čecha, ktorý je podozrivý z vedomého šírenia tohto vírusu medzi svojimi partnermi. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na políciu z mesta Phuket v južnom Thajsku. Správu o pátraní thajskej polície po Čechovi Zdeňkovi Pfeiferovi zverejnil v utorok český spravodajský portál iDnes.cz.

Pfeifer bol hľadaným mužom aj v Čechách, kde sa mal dopustiť sexuálneho styku s neplnoletým chlapcom, ako aj ďalšiemu zámernému šíreniu HIV medzi mužmi. Thajský denník Bangkok Post napísal, že 49-ročného Čecha chytili v hlavnom meste provincie Phuket. Noviny uvádzajú, že Pfeifer pred tým, než sa presunul na juh krajiny, mal nakaziť viacero mužov a žien v severnej provincii Chiang Mai. Celkový počet nakazených osôb v Thajsku nie je známy.

Thajská polícia Pfeifera zadržala kvôli skončeniu platnosti turistických víz. Aktuálne sa nachádza na policajnej stanici v Phukete, odkiaľ ho prevezú na ďalšie vypočúvanie do Bankoku. Pfeifer sa podľa českej polície o svojom zdravotnom stave dozvedel v septembri 2013, napriek tomu nikoho zo svojich sexuálnych partnerov neinformoval. Policajti počas vyšetrovania zistili, že mal styk s minimálne 23 mužmi, napísal iDnes.cz. Česká polícia sa s pomocou pri pátraní po tomto mužovi obrátila na Interpol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia