Nákladiak sa zrazil so školským autobusom, zahynulo 24 detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
India havária
Rýchlo idúci nákladiak narazil do autobusu čelne pri nízkej viditeľnosti. Foto: ilustračné, SITA/AP

LAKHNAÚ 19. januára (WebNoviny.sk) – Nákladné auto naložené pieskom sa vo štvrtok skoro ráno zrazilo so školským autobusom v severoindickom štáte Uttarpradéš, zahynulo najmenej 24 malých detí. Informovala o tom polícia.

Pri zrážke utrpeli zranenia najmenej dve desiatky ďalších detí. Rýchlo idúci nákladiak narazil do autobusu čelne pri nízkej viditeľnosti v dôsledku hmly, dodali najvyšší predstavitelia polície v Uttarpradéši.

Deti vo veku tri až 12 rokov chodili do školy v meste Etah. Záchranári stále pracujú na vyslobodení niekoľkých detí uviaznutých vo vraku autobusu. Úrady štátneho školstva pre vlnu mrazivého počasia nariadili zatvorenie všetkých škôl v danom okrese a polícia bude teraz preverovať, prečo uvedená škola zostala otvorená.

Indický premiér Naréndra Módí napísal na Twitteri kondolenciu: „Som zdrvený tragickou nehodou v Etahu v Uttarpradéši. Cítim bolesť spolu s pozostalými rodinami a vyjadrujem sústrasť nad úmrtím malých detí.“

Nehody na indických cestách sú bežné, pričom najčastejšie sú na vine bezohľadná jazda, zle udržiavané komunikácie a zastarané vozidlá.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia