Trump vraj nerád tweetuje, zverejnil však tisíce príspevkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Novozvolený prezident USA Donald Trump
Novozvolený prezident USA Donald Trump. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 22. januára (WebNoviny.sk) – Novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa sleduje na Twitteri už viac ako 20 miliónov ľudí. Jeho osobne však sociálne siete skôr obťažujú. Trump sa takto vyjadril v interview, ktoré v stredu zverejnila televízia Fox News.

„Nemám rád tweetovanie. Mohol by som robiť úplne iné veci, médiá sú však voči mne veľmi nečestné… a toto je jediný spôsob, ako proti tomu môžem zakročiť,“ povedal v zmienenom rozhovore.

Fotografia

Trump si účet na Twitteri založil v marci 2009 a zverejnil na ňom dovedna vyše 34.300 príspevkov. Novozvolený prezident v stredu ráno na tejto sociálnej sieti informoval aj o nadchádzajúcom rozhovore pre Fox News a svojim priaznivcom odkázal, aby si ho užili.

V nasledujúcich šiestich hodinách zverejnil ďalších šesť príspevkov vrátane slovného útoku na adresu stanice NBCNews, ktorá spochybnila, že viaceré veľké automobilové spoločnosti prijímajú v USA nových zamestnancov práve vďaka Trumpovi. Budúci americký prezident televíziu označil za predpojatú a vydávajúcu „lživé správy“.

Následne Trump zverejnil na Twitteri citát prebraný z denníka Wall Street Journal, ktorý mu tieto zásluhy pripísal a opätovne urazil televíziu NBC. V ďalšom príspevku zase vychválil americkú country hudobnú skupinu, ktorá vystúpi aj na jeho piatkovej inaugurácii.

Svoje pôsobenie na Twitteri zakončil v stredu Trump fotografiou samého seba sediaceho za stolom s perom a poznámkovým blokom. Fotografia údajne vznikla pred troma týždňami a zachytáva novozvoleného amerického prezidenta, ako si vo svojom sídle Mar-a-Lago na Floride píše inauguračný prejav.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump
Firmy a inštitúcie Twitter