Video: V Melbourne zabíjalo auto, páchateľa polícia zatkla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Melbourne
Kočík na ceste po útoku muža, ktorý úmyselne vrazil do chodcov. Melbourne, 20. január 2017. Foto: SITA/AP

SYDNEY 20. januára (WebNoviny.sk) – Do ľudí na chodníku v austrálskom Melbourne v piatok vrazilo auto. Traja ľudia zahynuli a približne 20 ďalších utrpelo zranenia, niektorí vážne. Páchateľa polícia zatkla, informoval denník Sydney Morning Herald.

K incidentu došlo na Bourke Street v centre mesta Melbourne, ktoré je metropolou štátu Viktória.Polícia uviedla, že „muž úmyselne vrazil do chodcov… Máme troch mŕtvych a 20 zranených“. Tvrdí, že útok nesúvisel s terorizmom, ale s útokom bodnou zbraňou v inej časti mesta. Pri tomto incidente, ktorý sa odohral niekoľko hodín predtým, utrpela zranenia jedna osoba. Podľa denníka Australian zdravotníci previezli do nemocnice štyri zranené deti.

Na mieste bola aj bývalá šéfka polície štátu Viktória Christine Nixonová. Pre spravodajskú stanicu ABC uviedla, že videla na scéne prevrátený kočík. Následne k nej prikročila nejaká žena a pýtala sa, kde je dieťa. Podľa svedkov sa auto rútilo po chodníku rýchlosťou až 70 km/h. „Počuli sme nárazy a videli, ako ľudia všade lietajú,“ povedal jeden zo svedkov pre ABC. „Videl som už nehody, ale nikdy takéto zlé. Bolo to dosť brutálne,“ povedal miestny obchodník.

Incident neovplyvní dianie na miestnom grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open. „Sme si istí, že z toho, čo sa udialo, nevyvstáva žiadna hrozba pre náš areál,“ citovala The Associated Press stanovisko organizátorov, ktorí celú záležitosť z bezpečnostného hľadiska prekonzultovali s políciou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia