Dajte môjmu otcovi šancu, vyzýva kritikov Ivanka Trumpová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová, novozvolený prezident Spojených štátov Donald Trump a jeho manželka Melania na preinauguračnej ceremónii. Foto: SITA/AP

New York 20. januára (WebNoviny.sk) – Dcéra novozvoleného prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa, ktorý dnes bude inaugurovaný za 45. prezidenta tejto momentálne značne polarizovanej krajiny, požiadala Američanov, aby dali jej otcovi šancu. Ivanka Trumpová to povedala v rozhovore pre stanicu ABC.

„Môj otec je skvelý zjednocovateľ. Všetkým kritikom odporúčam, aby mu dali čas ujať sa úradu a dokázať, že sa mýlia,“ uviedla 35-ročná Trumpová. Na otázku, čo chce odkázať desaťtisícom protitrumpovských demonštrantov očakávaných deň po inaugurácii v uliciach miest v celých USA, reagovala: „Dajte môjmu otcovi šancu.“

Fotografia

Ivanka, ktorej manžel Jared Kushner bol vymenovaný za poradcu Bieleho domu, odstupuje z pozícií v rodinnom podniku i vo svojej módnej spoločnosti, aby sa vyhla obvineniam z konfliktu záujmov. Na svojho otca má podľa ABC „utišujúci“ vplyv a často mu odporúča používať v komentároch na Twitteri zmierlivejší tón.

Trumpová zároveň poprela mediálne špekulácie o tom, že sa de facto stane prvou dámou ona, a nie prezidentova manželka Melania, ktorá zostane bývať v new Yorku najmenej dovtedy, kým ich desaťročný syn Barron ukončí tento školský rok. „Je len jedna prvá dáma, a tou je Melania. Je to pozoruhodná osoba,“ zakončila Ivanka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpIvanka TrumpIvanka TrumpováJared Kushner