Zo zasypaného talianskeho hotela zachránili štyri deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hotel Rigopiano v Taliansku pochovala lavína
Zasypaný hotel Rigopiano zvnútra. 19. január 2017. Foto: SITA/AP

RÍM 20. januára (WebNoviny.sk) – Jednu ženu a štyri deti sa v piatok talianskym záchranárom podarilo vytiahnuť spod trosiek horského hotela, na ktorý sa v noci na štvrtok zrútila lavína. Všetci piati sú nažive. Informoval o tom v piatok šéf odboru talianskej civilnej ochrany Fabrizio Curcio.

Obrazom: Hotel Rigopiano v Taliansku pochovala lavína

Dodal, že ďalších päť ľudí lokalizovali v zavalenom hoteli a hasiči pracujú na ich záchrane. Spolu s dvoma dospelými, ktorí boli z trosiek hotela Rigopiano vytiahnutí vo štvrtok, tak celkový počet preživších dosiahol 12. Lekári z miestnej nemocnice v piatok na tlačovej konferencii vyhlásili, že matka a jej malý syn, ktorých hasiči zachránili z hotela v priebehu piatka, prežili len vďaka tomu, že boli teplo oblečení. V hoteli boli uväznení približne 40 hodín.

Hotel mal v čase nešťastia 24 hostí a nachádzalo sa v ňom 12 zamestnancov. Najmenej päť osôb bolo potvrdených ako mŕtvych. Vláda v Ríme medzitým vyčlenila 30 miliónov eur na záchranné zásahy v štyroch centrálnych oblastiach Talianska – Abruzzo, Lazio, Marche a Umbria – ktoré v stredu zasiahli zemetrasenia a lavíny. Luxusný horský hotel sa nachádza v regióne Abruzzo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia