Prvá dáma USA mala belasé šaty, pripomínala Kennedyovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Melania Trumpová
Prvá dáma USA Melania Trumpová. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 20. januára (WebNoviny.sk) – Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová si na piatkovú inauguráciu svojho manžela obliekla belasý kašmírový kabátik a šaty s falošným rolákom od značky Ralph Lauren, ktorá navrhovala aj viacero nohavicových kostýmov pre Hillary Clintonovú.

„Bolo pre nás dôležité zachovať a osláviť tradíciu vytvárania kultového amerického štýlu pre túto príležitosť,“ uviedla samotná módna spoločnosť. Melania mala vlasy jemne vyčesané dohora a jej outfit dopĺňali aj vysoké semišové rukavice taktiež v nebovo modrej farbe a rovnako sfarbené topánky na ihličkovom podpätku.

Celkovým štýlom si Melania vyslúžila prirovnanie k svojej dávnejšej predchodkyni, bývalej prvej dáme a zároveň niekdajšej módnej ikone Jacqueline Kennedyovej-Onassisovej, ktorá si na inauguráciu svojho manžela Johna F. Kennedyho v roku 1961 obliekla bledomodré šaty s klobúkom bez striešky v rovnakej farbe.

Ešte pred slávnostným ceremoniálom na Kapitole Trumpovcov privítali na rannom čaji v Bielom dome dosluhujúci prezident Barack Obama s manželkou Michelle, ktorá mala na sebe červenohnedé šaty s krátkym rukávom. Prvorodená dcéra nového prezidenta Ivanka Trumpová si na inauguráciu svojho otca obliekla biele šaty značky Oscar de la Renta, na ktoré si pripla malý odznak s americkou vlajkou.

Biele šaty a dvojradový kabát zvolila aj Trumpova mladšia dcéra Tiffany.Trumpova niekdajšia demokratická súperka o prezidentský úrad Hillary Clintonová prišla taktiež v bielych šatách od Ralpha Laurena a vo farebne zladenom kabáte.

Celkom odlišný štýl si v piatok zvolila Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová, ktorá na inauguráciu dorazila v bielo-modro-červenom kabáte vo vojenskom štýle od módnej značky Gucci s gombíkmi v tvare mačacích hláv a na hlave mala červený klobúčik. Svoj odev ona sama opísala ako „Trumpvo revolučné oblečenie“. Viacerí ho však prirovnávajú skôr k uniformám vojakov z baletu Luskáčik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaDonald TrumpHillary ClintonováIvanka TrumpováMelania Trumpová