Španieli ulovili veľkú rybu, zatkli bosa talianskej mafie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Neapol: Lesk a bieda mafiánskeho mesta
Turisti by si mali dávať pozor na rýchle mopedy v úzkych uličkách. Šikovným vodičom - zlodejom sa za jazdy kradne najlepšie. Foto: Lea Podstanická

MADRID 28. januára (WebNoviny.sk) – Polícia na španielskom Slnečnom pobreží zatkla údajného popredného predstaviteľa talianskej mafie, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač. Španielske úrady v sobotu informovali, že k jeho zadržaniu došlo pri zásahu vo vile, ktorá sa nachádza v meste Alhaurín de la Torre juhozápadne od Málagy.

Zatknutý muž je označovaný za „pravú ruku najvyššieho šéfa“ zločineckej organizácie Camorra, pôsobiacej v talianskom Neapole a jeho okolí. Podľa zistení vyšetrovateľov riadil obchodovanie s drogami, ako sú kokaín alebo hašiš.

Zásah na juhu Španielska sa uskutočnil v spolupráci s talianskou políciou. Tá predtým zatkla priamo v Neapole 17 príslušníkov klanu Amato-Pagano, ktorý ovláda tamojší obchod s drogami. Pri domových prehliadkach v Neapole tiež zhabala majetok v celkovej hodnote 20 miliónov eur.

Neapolská Camorra je popri sicílskej organizácii Cosa Nostra a kalábrijskej ‚Ndranghete jednou z hlavných vetiev talianske mafie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať