Ženy reagujú na Trumpove nároky fotkami #DressLikeAWoman

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump

WASHINGTON 6. februára (WebNoviny.sk) – Desiatky žien zverejnili na internete svoje fotografie či snímky iných žien, ktoré sú oblečené v rozpore s údajnými nárokmi nového prezidenta USA Donalda Trumpa na vzhľad žien vo svojom okolí. Trump od nich totiž vraj žiada, aby sa „obliekali ako ženy“.

Vicky sa odfotila v policajnej uniforme

Zmienka o tom sa objavila na webe mediálnej spoločnosti Axios. Na internete sa následne spolu s hashtagom #DressLikeAWoman objavili celé série fotografií žien v oblečení, v akom zvyčajne chodia do práce či pracujú.

Je medzi nimi fotografia patologičky zahalenej do operačného plášťa s rúškom na tvári, ale s perlovým náhrdelníkom na krku, aby vyhovela Trumpovej požiadavke. Žena menom Vicky zverejnila svoju fotografiu v policajnej uniforme s popisom: „Takto sa ako žena obliekam už deväť rokov“.

Na internete koluje aj fotografia herečky Katharine Hepburnovej oblečenej v ležérnom nohavicovom kostýme, ktorý svojho času šokoval puritánsku Ameriku, a s citátom ohľadom sukní: „Oblečiem si ju na tvoj pohreb“.

Demokratická senátorka Kamala Harrisová zase vo svojom mikroblogu zverejnila snímku príslušníčky americkej armády vo výslužbe Tammy Duckworthovej, ktorá – oblečená v poľnej uniforme – sedí v invalidnom kresle. Fotografiu sprevádza nápis: „Tammy Duckworthová vie, ako sa obliecť ako žena“.

Trump je náročný aj na mužov

Ivelisse Viruetová k svojej fotografii vo vojenskej uniforme napísala, že kým Trump sa vyvliekol z piatich odvodov do armády, ona v armáde slúži 22 rokov. Dodáva, že ak sa ona má obliekať ako žena, Trump by mal začať konať ako prezident (#actlikeapresident), čo je súčasne aj ďalší hashtag na internete.

Jeden z nemenovaných Trumpových blízkych spolupracovníkov prezradil, že 45. americký prezident oddávna vyžaduje, aby ženy v jeho okolí boli dokonale oblečené a „nastajlované“. Okrem skvelého modelu oblečenia v „solídnej farbe“ musia mať aj dobre upravené vlasy, pekné držanie tela a dobrú fyzickú kondíciu. Trump vraj znesie aj ženy v džínsoch, ale musia mať štýl.

Náročný je však aj na mužov. O Trumpovi je známe, že má slabosť pre kravaty. Od svojich spolupracovníkov žiada, aby ju vždy mali perfektne uviazanú, pričom dáva prednosť kravatám širším a tradičným. Ku kravate patrí oblek – Trump pripúšťa značku Brooks Brothers – jednu z najstarších v Amerike, ktorej obleky nosili aj viacerí americkí prezidenti – napr. aj Abraham Lincoln či John Kennedy. Táto tradičná značka „môže byť“, ale Trump odporúča skôr obleky značky Armani.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Abraham LincolnDonald Trump
Firmy a inštitúcie WBN