V Nemecku hrozil teroristický útok, zatkli dvoch islamistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemecká polícia
Foto: SITA/AP

GÖTTINGEN 9. februára (WebNoviny.sk) – Polícia v nemeckom meste Göttingen v rámci vyšetrovania hroziaceho teroristického útoku zadržala vo štvrtok ráno dvoch mužov. Oznámilo to dolnosaské ministerstvo vnútra. Obaja muži sa podľa zistení vyšetrovateľov chystali spáchať teroristický útok. Polícia informovala, že pri zásahu proti tejto dvojici našla upravené zbrane s ostrou muníciou.

Zatknutými osobami sú 27-ročný Alžírčan a 23-ročný Nigérijčan, ktorí sa údajne pohybovali v radikálno-islamististických kruhoch. Pripravovaný útok mohli spáchať kedykoľvek, potvrdil šéf göttingenskej kriminálnej polície Volker Warnecke s tým, že išlo „jednoznačne“ o nebezpečnú situáciu.

Odhalené teroristické plány podľa vyšetrovateľov zodpovedali útokom, aké sa odohrali v Nemecku počas uplynulých mesiacov, pričom sa nevzťahovali výlučne na uvedené mesto v spolkovej krajine Dolné Sasko.

K zásahu proti mužom, ktorých nemecká spravodajská služba zaradila medzi osoby predstavujúce potenciálnu hrozbu, polícia pristúpila po týždeň trvajúcich prípravách. Približne 450 policajtov prehľadalo 11 budov v Göttingene a jeho okolí a jeden dom na severe spolkovej krajiny Hesensko.

Šéf polície v Göttingene Uwe Lührig povedal, že rýchly zásah bol nutný. Čoraz viac poznatkov zhromaždených v uplynulých dňoch totiž nasvedčovalo tomu, že bezprostredne hrozí teroristický útok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať