Českú snemovňu ochromil biely prášok, zasahovali aj chemici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V podateľni Bratislavského hradu našli biely prášok
Zásah polície a hasičov na Bratislavskom hrade, kde bol v listovej zásielke nájdený podozrivý prášok. Bratislava, 6. november 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

PRAHA 13. februára (WebNoviny.sk) – V priestoroch Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR v Prahe zasahovali v pondelok policajti i hasiči vrátane chemických špecialistov. Dôvodom bola zásielka s bielym práškom, ktorej adresátom bol predseda opozičnej strany TOP 09, exminister financií ČR Miroslav Kalousek.

Analýza však ukázala, že nejde o nebezpečnú látku, informoval server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu pražskej polície Jana Daněka a hovorkyňu tamojších hasičov Pavlínu Adamcovú. Podľa jej slov však obálka i s obsahom putovali na ďalšiu expertízu.

Ďalší postup závisí, ako povedal hovorca polície, aj od obsahu listu v obálke; eventuálne by mohlo ísť aj o trestný čin vyhrážania sa alebo šírenia poplašnej správy.

Exminister Kalousek zdôraznil, že ide o bežnú záležitosť, pretože k takýmto prípadom podľa neho dochádza v uplynulých desiatich rokoch trikrát týždenne. Osobne by bol rád, aby sa médiá namiesto tejto kauzy venovali, ako uviedol Kalousek pre Novinky.cz, daňovým podvodom ministra financií ČR Andreja Babiša.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Kalousek