Švagor španielskeho kráľa dostal šesť rokov natvrdo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Švagor španielskeho kráľa dostal šesť rokov natvrdo
Iňaki Urdangarin, 48-ročný manžel princeznej Cristiny, od súdu dostal trest odňatia slobody v dĺžke šesť rokov a tri mesiace. Foto: archívne, SITA/AP

MADRID 17. februára (WebNoviny.sk) – Španielsky súd v meste Palma de Mallorca vyriekol v piatok rozsudok v procese s 51-ročnou sestrou španielskeho kráľa Filipa IV., princeznou Cristinou, ktorú zbavil obvinení z daňových podvodov. Iňaki Urdangarin, 48-ročný manžel členky kráľovskej rodiny, však od súdu dostal trest odňatia slobody v dĺžke šesť rokov a tri mesiace.

Cristina, sestra španielskeho kráľa Filipa VI. a v poradí šiesta v línii následníctva na španielsky trón, čelila v procese, ktorý sa začal 11. januára 2016, dvom obvineniam z daňových podvodov v súvislosti so svojou činnosťou v charitatívnej nadácii Nóos. Bola vôbec prvou členkou španielskej kráľovskej rodiny od obnovenia monarchie v krajine v roku 1975, ktorá predstúpila pred súd.

Španielska prokuratúra žiadala až 19-ročné väzenie pre Cristininho manžela Urdangarina, bývalého vrcholového hádzanára a podnikateľa, zo sprenevery približne šiestich miliónov eur prostredníctvom zmienenej nadácie Nóos, ktorú viedol. Cristina počas pojednávania uviedla, že o obchodné transakcie svojho manžela sa nezaujímala a o jeho údajných machináciách nič nevedela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Princezná Cristine