7 umiestnení pivovaru Hurbanovo na Zlatej pivnej pečati 2017

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Heineken
Foto: HEINEKEN Slovensko

ČESKÉ BUDEJOVICE 20. februára 2017 (WBN/PR) – Na 27. ročníku prestížnej medzinárodnej degustačnej súťaže o Zlatú pivnú pečať, udeľovanú v rámci pivovarníckej prehliadky International Beer Festival Budweis, opäť vynikal pivovar Hurbanovo. Najprestížnejšia pivovarnícka súťaž v susedných Čechách sa uskutočnila v dňoch 13. – 18. februára 2017 v Českých Budějoviciach. V tomto roku sa na nej zúčastnili dve stovky výrobcov so zhruba 1000 vzorkami piva a cideru, ktoré si merali sily v 30-tich súťažných kategóriách. Značky Zlatý Bažant a Strongbow z Hurbanova v tejto súťaži získali celkovo 2 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové medialové umiestnenia. Z portfólia spoločnosti HEINEKEN Slovensko ocenila odborná porota aj kvalitu piva Krušovice Černé, ktoré získalo Bronzovú pivnú korunku.

Pivá z portfólia spoločnosti HEINEKEN Slovensko získali mimoriadny úspech v kategórii tmavých pív. Tejto kategórii jednoznačne triumfovalo pivo Zlatý Bažant Tmavé, ktoré sa umiestnilo na prvej priečke a získalo prestížnu Zlatú pivnú pečať. Na treťom mieste v tejto kategórii sa umiestnili Krušovice Černé, ktoré sa vyrábajú v kráľovskom pivovare v Krušoviciach a na slovenský trh sa dovážajú.

Odbornú porotu v Čechách už tradične oslovila kvalita a chuť nealkoholického piva Zlatý Bažant Nealko, ktoré v kategórii nealkoholických pív získalo Striebornú pivnú pečať.

Zlatý Bažant zároveň dominoval aj kategórii radlerov. V súťaži miešaných nápojov z piva získala najobľúbenejšia príchuť spomedzi alkoholických radlerov Zlatý Bažant Radler Citrón Striebornú pivnú pečať. Zo zisku Bronzovej pivnej pečate sa v tejto kategórii tešil Zlatý Bažant Grapefruit. Minuloročná novinka úplne bez obsahu alkoholu Zlatý Bažant Radler 0.0% s príchuťou Levanduľa – Čierna Ríbezľa sa umiestnila tesne za osvedčenými príchuťami na štvrtom mieste.

Okrem tradičných pivovarníckych kategórií organizátori súťaže už po druhý raz pripravili v Českých Budějoviciach aj prehliadku tých najlepších ciderov. Rovnako ako pred rokom, aj teraz tejto kategórii dominoval cider Strongbow vyrábaný v závode Hurbanovo, ktorý získal všetky medialové umiestnenia. Na prvom mieste sa umiestnila jeho tradičná príchuť Strongbow Gold Apple, druhú priečku obsadila minuloročná úspešná novinka Strongbow Dark Fruit, a tretie miesto obsadil Strongbow Elderflower, ktorý sa zatiaľ na slovenskom trhu nepredáva.

„Súťaž o Zlatú pivnú pečať v Českých Budějviciach patrí k najprestížnejším nielen v Čechách a na Slovensku, ale aj v celoeurópskom meradle. Zisk siedmich medailových umiestnení pre značky Zlatý Bažant a Strongbow spolu s bronzom pre Krušovice je pre nás obrovským ocenením pivovarníckeho majstrovsta a kvalitnej práce, ktorú v našej spoločnosti každodenne vykonávame. Sme radi, že kvalitu z Hurbanova oceňujú rovnako pivní experti, ako aj samotní konzumenti, ktorí si naše pivo vychutnávajú,“ zhodnotil Odin Goedhart, generálny riaditeľ spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Heineken Slovensko